Vorming


Info betreffende computercursussen

Men kan zich niet meer inschrijven in het bureel van De Kring wegens geen betaalterminal. We kunnen u wel op weg helpen en indien mogelijk u hierin helpen.

Inschrijven kan via het secretariaat van het CVO 3 Hofsteden of via de site www.cvokortrijk.be of in het secretariaat van CVO in Menen, Kortrijk (adres menen: Vander Merschplein 54)


Initiatie

Ben je een absolute beginner wat de computer betreft en wil je daar verandering in brengen? Dan is dit de geknipte cursus voor jou. Aan de hand van praktische oefeningen maken we je wegwijs in de wereld van de informatica. Ook wie al wat ervaring heeft, zal nog heel wat opsteken. De cursus is bestemd voor gebruikers van Windows 10 en vormt een uitstekende basis om vlot met alle andere softwarepakketten te leren werken.

Maandagvoormiddag 10/09 van 8.30 uur tot 11.50 uur.


Android Tablets en Smartphone 1

Heb je een Android-tablet of smartphone en wil je er leren mee werken dan is deze module iets voor jou. In deze reeks van 3 cursussen leer je alle kneepjes van het vak. In deel start je als absolute beginner met het verkennen van jouw toestel. Hoe start je op? Hoe zet je de instellingen naar jouw hand en hoe leer je eenvoudig werken met je toestel.

Maandagnamiddag 10/09 van 13u30 tot 16u50


Android Tablets en smartphone 2

Deze module bouwt verder op niveau 1. Je leert hoe je de tablet kan gebruiken in combinatie met andere toestellen. Hiervoor maken we gebruik van applicaties die voornamelijk in de cloud werken. Voorbeelden zijn notitieapplicaties zoals Evernote, online opslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive, browsers die bladwijzers, tabbladen en geschiedenis synchroniseren ... Daarnaast leer je de verschillende manieren kennen waarop je gegevens kan afdrukken vanaf je tablet, of hoe je bepaalde bestanden op een andere computer kan bedienen vanop afstand.

Dinsdagvoormiddag 11/09 van 8u30 tot 11u50


Android tablets en smartphones 3

In deze cursus leer je o.a.:
•Veiligheid: apparaatbeheer, Vind mijn apparaat,…
•Communicatie tussen toestellen: mobiele hotspot, Cloud printing, Bluetooth
•Manieren van muziek beluisteren
•Muziekbestanden van je PC overzetten naar jouw Android toestel
•Muziekbestanden zoeken om op jouw Android toestel te plaatsen
•Muziek afspelen met Google Play Muziek, muziek streamen (Spotify)
•Eigen gekozen muziek instellen als alarm, melding of beltoon.
•Apps: Waze, Doodle, WeTransfer, Pinterest, LastPass (wachtwoorden), ItsMe
...


Fotografie: verwerking A (werken met lightroom)

Ben je geboeid door fotografie en wil je meer dan eenvoudige vakantiefoto’s? Wil je ook onder minder ideale lichtomstandigheden geslaagde foto’s kunnen maken? In deze basiscursus leer je de mogelijkheden en programma’s van een digitale camera kennen. Je verwerft een goede basiskennis om scherpe en correct belichte foto’s te maken in verschillende omstandigheden. Aan de hand van doelgerichte, praktische oefeningen kom je tot een geslaagde opname voor een hele reeks aan thematische onderwerpen. Je hebt bij voorkeur een eigen camera (spiegelreflex, micro 4/3, brugcamera). Bij aanvang van de cursus geeft de leerkracht advies over de aankoop van een dergelijk toestel.

Donderdag 6/09 van 18.00 uur tot 21.50 uur


Google Apps

In deze cursus maak je uitgebreid kennis met het Chromevenster.

Dinsdagnamiddag 11/09 van 13.30 tot 16.50 uur.


Haal meer uit uw internet en sociale netwerken!

E- communicatie en Online diensten: Het internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven!
Je hoort iedereen vertellen hoe ze via het internet informatie opzoeken, e-mails versturen, een vakantie boeken, het weerbericht bekijken, aankopen doen, programma’s en spelletjes downloaden, hun favoriete muziek beluisteren, hun bankverrichtingen doen, …

Woensdag 12/09 van 13.30 uur tot 16.50 uur.


I- pad en I-phone

Hoe werken met een I-Pad en I-Phone. Leer de functies kennen.

woensdag 12/09 van 8.30 uur tot 16.50 uur.


Photoshop 1

Digitale beeldbewerking: In deze reeks van modules leer je alle technieken en mogelijkheden van het beelverwerkingsprogramma Photoshop om foto's te bewerken. We nemen je mee in een traject van absolute beginner tot volwaardige professional. Adoba Photoshop behoort tot het creative pakket van Adobe.

Donderdag 13/09 van 8.30 uur tot 11.50 uur.


Easy-e-space

Indien u wenst kennis te maken met de computer, worden er 6 gratis lessen aangeboden. We werken met Windows 10.

De reeks is volop gestart, we starten terug in het najaar. Indien interesse kan u zich reeds inschrijven.


Naailessen met naaimachine

De naaimachine is terug van weggeweest.
indien je het kan, kan je al gauw zelf een herstelling uitvoeren van kledij, een kleedje maken,... We leren leren de beginprincipes van het naaien.

Maandagnamiddag om de 14 dagen vanaf 8 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur (uitgezonderd vakanties). De cursus bestaat uit 6 lessen en kost € 30.


Engels voor half gevorderden (maandag) / Engels voor gevorderden (donderdag)

- Engels voor Half gevorderden op maandag 1 oktober voor 20 lessen (niet tijdens schoolvakanties) van 9.15 uur tot 10.45 uur.
- Engels voor gevorderden op donderdag 4 oktober voor 20 lessen (niet tijdens schoolvakanties) van 9.15 uur tot 10.45 uur.

Bijdrage: € 50.00 + € 5.00 (lesmateriaal).